Coaching

Als persoon voel je je niet altijd stevig in je schoenen staan. Het kan zijn dat je moeite hebt om je uit te spreken, stelling in te nemen of ‘nee’ te zeggen. Bij collega’s die veel ervaring hebben of dominant zijn, houd je je stil. Of je hebt het gevoel dat je nog niet helemaal ‘uit de verf’ komt en voelt je gefrustreerd hierover. Als je al langer aan het werkproces deelneemt, kun je je ongeïnspireerd of uitgeblust voelen. Individuele coaching helpt je ‘jouw spoor’ te vinden.  In coachen gaat het om het verruimen van bewustzijn. Je wordt geholpen in jouw zoektocht naar antwoorden en oplossingen. Door middel van vragen stellen, feedback geven en oefeningen wordt je geholpen om meer zicht te krijgen op de mogelijkheden om je vraagstuk zelf aan te pakken. Samen formuleren we actiepunten en je ontvangt ondersteuning bij het in praktijk brengen van ‘nieuw’ gedrag.  Mijn benadering is gebaseerd op diverse benaderingen waaronder oplossingsgericht werkenmindfulness en voice dialogue.

Er is ruimte om vraagstukken te bespreken die je niet zo makkelijk bespreekt tijdens het werk. Vragen als:

  • Hoe houd ik plezier in mijn werk onder de toenemende werkdruk?
  • Hoe werk ik samen met een collega die heel anders is dan ik?
  • Hoe zorg ik voor een goede sfeer in het team?
  • Hoe ga ik om met spanning als ik nieuwe verantwoordelijkheden op me neem?
  • Hoe houd ik regie en overzicht nu er meer taken op mij af komen?

Door te reflecteren leer je anders te kijken naar situaties die je als lastig ervaart, je leert van de manier waarop collega's dat doen, en ervaart wat er gebeurt als je iets anders uitprobeert in jouw werksituatie.

Dit alles ter verbetering van de kwaliteit van het werk, samenwerking met anderen en jouw eigen werkplezier.

Naar aanleiding van een aanvaring op het werk wilde ik graag een coach die mij kon leren dergelijke situaties beter aan te kunnen. Ik heb er enorm veel van geleerd. Het traject heet 'persoonlijk leiderschap' en dat is het ook. Hester heeft continue geprobeerd om mij een spiegel voor te houden en te reflecteren op mijn eigen handelen en gedachtes. Gedachtes over mijzelf en over anderen. Vanuit haar neutrale en accepterende houding kon ik volledig mijzelf zijn en hierdoor vaak tot de kern komen van mijn blokkades. Hester heeft mij op weg geholpen naar mijn 'echte ik'. Zij heeft een sterke analytische en procesgerichte blik, waardoor ik mijzelf kon ontwikkelen en de werkgerelateerde vraag waar ik mee kwam altijd centraal bleef staan. (S.H. Gedragswetenschapper)